Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

Акция за безвъзмездно кръводаряване на 14 юни

Акция за безвъзмездно кръводаряване организират съвместно областната организация на БЧК – Ямбол и Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център) в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол.

Всеки желаещ да дари кръв може да го направи от 09:00 до 13:00 часа на 14 юни (петък) в Кръвния център. Всеки здрав човек, на възраст между 18 и 65 години, за когото няма медицинска забрана, може да дарява кръв и по този начин спасява поне един човешки живот.

Инициативата е по повод Световния ден на безвъзмездния кръводарител – 14 юни. В рамките му всяка година в над 192 държави се организират различни събития, с които не само се оказва подкрепа на кръводарителите, но и се насърчават хиляди хора да се присъединят към благородната кауза.

Мотото на кампанията тази година е: „20 години празник на даряването. Благодарим ви кръводарители!“