Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!
a

Отделение по хирургия

 

(доц. д-р Добромир Сотиров, началник на Отделението по хирургия)

Доц. д-р Добромир Сотиров е родом от Стара Загора, завършва Медицинския университет в София през 1997 г. Има над 25-годишен опит като хирург във водещи клиники у нас и в чужбина:
Университетска болница в Оксфорд, Великобритания;
Университетска болница „Пол Брус“ в Париж, Франция;
– Университетска болница на Червения кръст в Лион, Франция;
УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София;;
УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“ в София;
УМБАЛ „Лозенец“ (Правителствена болница).
Доц. Сотиров има опит във всички направления на хирургията – спешна, планова и трансплантации. Извършва лапароскопски и отворени операции в областта на чернодробната, панкреасната и онкохирургията.

В отделението се извършва лечение на заболявания с доброкачествен и злокачествен характер на гастроинтестиналната система, чернодробно-жлъчната система, далака, ретроперитонеалното пространство, щитовидната, надбъбречните жлези и млечните жлези, ануса и перианалното пространство и други, изискващи отстраняване на част или цял орган; намеса върху един или повече органи на един етап; едновременна намеса върху орган/органи от две области/кухини; остър хирургически корем; заболявания, изискващи високоспециализирани оперативни процедури; хирургично лечение на изгаряния с площ до 10 % от телесната повърхност, с хирургична обработка на раневите повърхности. При деца под 18 години се извършват планови операции с малък и среден обем и сложност, както и спешни операции в пълен обем. Дейността е непрекъсната и 24 часа в денонощието.

 

 

 

 

 

 

 

 

Част от екипа на отделението по хирургия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Телефон:

Регистратура 046 682 261/0878951535

Стационарен 046 682 362/046 682 267