Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!
a

Отделение по педиатрия

В отделението се извършва лечение на остри, обострени и хронични заболявания, в това число остри алергични заболявания при деца до 18 годишна възраст, с комплицирано протичане и при които се предполагат интензивни диагностични и терапевтични процедури. Хоспитализират се и деца за диагностично уточняване и последващо лечение, както и обострени или усложнени случаи на диагностицирани в трето ниво пациенти, за които са дадени съответните указания за проследяване и лечение от специалистите от трето ниво (захарен диабет от 1 тип, хронични тромбоцитопении, хемофилия, епилепсии, муковисцидоза, хронични хепатити и др.).

Най-тежките, диагностично трудни и неясни случаи и заболяванията, изискващи специфично лечение, се насочват незабавно за диагностика и лечение към структура от трето ниво.

Дейността е непрекъсната и 24 часа в денонощието.

д-р Славка Кирилова-Боризанова, началник на отделението

Д-р Славка Кирилова-Боризанова е завършила висшето си образование в Медицински университет – Пловдив през 1977 г. Специалност по педиатрия придобива през 1983 г. Има завършени повече от 20 курсове и специализации по детски болести – в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – София, новостите в педиатрията и ред други. Носител е на държавния орден за гражданска доблест и храброст за спасяването на над 80 детски животи при случая с отравяне с цинков оксид в детска градина в Ямбол в началото на 80-те години.

Стаята за игри на малките пациенти в отделението, оборудвана през 2021 г. с дарение от Фондация „Ангели за България“ и изрисувана с доброволен труд на медицински сестри в МБАЛ „Св. Пантелеймон“: