Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!
a

Кога да потърсим неотложна помощ

На територията на болницата се намира кабинет за неотложна помощ и обслужва пациенти от областта, чиито общопрактикуващи лекари (ОПЛ) са сключили договор за осигуряване на медицинска помощ извън работния си график.

Кога да потърсим неотложна помощ:

  • При заболявания и състояния, които не са животозастрашаващи
  • Заболявания и състояния, които лекува общопрактикуващия лекар

Например: настинки, грип, фебрилни състояния, ушни, стомашно-чревни инфекции, мигрена, „лумбаго“ и пр.; нужда от манипулации, назначени от ОПЛ извън работния график.

Информирайте се предварително за работния график на Вашия общопрактикуващ лекар и часовете, извън работния му график, когато при необходимост да потърсите неотложна помощ.

График за прием:

Всеки делничен ден – от 20,00 ч. до 08,00 ч.

Почивни и празнични дни – 24 часов режим на прием

 

Тел.: 046 662 532