Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

Акция за безвъзмездно кръводаряване на 1 декември

АКЦИЯ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО КРЪВОДАРЯВАНЕ 

Съвместна акция за безвъзмездно кръводаряване организират на 1 декември 2023 г. Ямболската червенокръстка организация, ръководството и ученици от 12-и клас на Професионалната гимназия по икономика „Георги С. Раковски“ в Ямбол.

Инициативата преминава под мотото: „Заедно можем повече!“ и ще се проведе за времето от 9:00 ч. до 13:00 часа в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в град Ямбол.

Напомняме, че всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма медицинска забрана може да дарява кръв и по този начин спасява поне един човешки живот.

От името на всички нуждаещи се от кръв, предварително благодарим на всеки, който се включи, като безвъзмезден кръводарител!

    

                           СЕКРЕTАРИАТ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК – ЯМБОЛ