Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!
a

Отделение по ортопедия и травматология

В отделението се извършват малки и средни по обем и сложност ортопедични и травматологични операции,  оперативни процедури с алопластика на тазобедрената става. При условията на спешност се извършват и оперативните процедури с голям обем и сложност. Дейността е непрекъсната и 24 часа в денонощието.

д-р Антон Иванов, началник на отделението

Д-р Антон Иванов е завършил ВМА Варна през 1989 г. Началник е на Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ от 2015 г. насам. Специализирал е  ортопедия и травматология през 1995 г. Професионални квалификации и сертификати:

  • Хирургия и микрохирургия на ръка
  • Детска ортопедия и ехографска диагностика
  • Ендопротезиране на стави
  • АО- basic
  • AO- advance