Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

Ямболската болница ще има нов реанимобил и медицинска апаратура

Ямболската болница ще разполага с нов реанимобил от най-висок клас, нова система за обезвреждане на опасните отпадъци и медицинска апаратура. Заявката за новото оборудване за нуждите на лечебното заведение е одобрена от Министерството на здравеопазването. съобщи пред медии изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов.
По думите му новият реанимобил ще е от изключителна помощ за спасяването на човешки животи на пациенти, претърпели автомобилни катастрофи и други тежки инциденти. Старата система за обезвреждане на опасните отпдъци ще бъде заменена с нова, по-ефективна и същевременно с по-икономична откъм разходи.Предстои да бъде получено хирургична медицинска апаратура – лапароскопска колона, фиброгастроскоп с колоноскоп.