Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

Седем от наградите за медицина на Община Ямбол са за лекари и здравни специалисти в МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Община Ямбол връчи традиционните си награди на медицина по случай Световния ден на здравето – 7 април. Тържествената церемония се състоя тази вечер в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистен“.Отличията връчиха кметът на Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общинския съвет Антон Шиков. На церемонията присъства и областният управител на Биляна Кавалджиева-Димитрова.
„Община Ямбол ще направи фонд за подкрепа на млади ямболски здравни специалисти за нуждите на областната болница, защото е изключително важно да бъдем заедно и да се подкрепяме“, обяви кметът на Ямбол. Той изрази надежда, че държавата ще направи необходимото Ямбол скоро да има дългоочакваната нова болница, важна и за пациентите, и за медиците.
„В навечерието на вашия професионален празник изразяваме своята огромна благодарност към вашия професионализъм и човещина. От вас зависи нашето здраве, а понякога и нашият живот. Пожелаваме ви от сърце много здраве, сили, лични и професионални успехи във вашата мисия“, обърна се към медиците Валентин Ревански.
Седем от наградите отидоха за лекари и медицински специалисти в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Началникът на отделението по неврология д-р Николай Николов заслужи най-високата награда „Хипократ“. „Зад тази награда стои първо голяма отговорност, стои и много труд, не само моя, а и на цялото отделение и колегите ми. От 27 години работя в Ямбол, като веднага след завършването си три години съм практикувал в спешна медицинска помощ, а останалите 24 години – в неврология. Обичам Ямбол и ще остана завинаги да работя в Ямбол“, каза той.
С почетен знак „Герб на Община Ямбол“ бяха отличени доц. д-р Добромир Сотиров – началник на отделението по хирургия, д-р Стефка Желязкова – началник на отделението по инфекциозни болести, д-р Биана Милкова – завеждаща отделението по трансфузионна хематология, неврологът д-р Таня Динева, медицинската сестра Елена Чорбаджийска, Ваня Дженкова –старши лаборант на отделението по трансфузионна хематология.