Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

От 25.09. до 29.09. ще се състои Седмица на отворените врати за туберкулозата

От 25.09 до 29.09.2023 г. в Пневмофтизиатрично отделение на „МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – Ямбол ще се състои „Седмица на отворените врати за туберкулозата“. В рамките ѝ ще се извършват консултации и скрининг на риска за инфекцията, а на съмнителните за туберкулоза лица – прегледи и допълнителни изследвания. Кампанията е в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021 – 2025 г.

Ранното откриване и започване на своевременно лечение в дългосрочен план води до намаляване на случаите от туберкулоза. В изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България се наблюдава тенденция за намаляване на случаите на инфекциозното заболяване. Кампанията „Седмица на отворените врати“ дава възможност на всеки за достъп до здравни услуги, повишава обществената информираност по отношение на туберкулозата и популяризира здравословния начин на живот.