Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!
a

Отделение по неврологични болести

В отделението се осъществява лечение на остри, обострени и хронични заболявания на периферната и централната нервна система, с комплицирано протичане и при които се предполагат интензивни диагностични и терапевтични процедури при лица над 18 годишна възраст.
В отделението се извършват електроенцефалография, електромиография, невросонология.

В острия стадий (до четири и половина часа от възникването на инсулта) в отделението се прилага тромболитично лечение на исхемичния мозъчен инсулт.

Дейността е непрекъсната и 24 часа в денонощието.

д-р Николай Николов, началник на отделението

Д-р Николай Стефанов Николов е завършил висшето си медицинско образование през 1996 г. в Тракийски университет – Стара Загора. От 1997 г. до 2000 г. е работил като лекар ординатор в ЦСМП гр. Ямбол. От 2000 г. до момента работи в Отделението по неврологични болести в МБАЛ „Свети Пантелеймон” – Ямбол. Началник е на отделението от 2014 г. насам. Придобил е специалност по неврологични болести през 2008 г. Има придобита през 2009 г. в Медицинския университет в гр. София квалификация „Високо специализирана дейност по Клинична Електромиография“. През 2011 г. има завършена професионална квалификация по „Здравен мениджмънт” към Бургаския университет „Проф. Д-р Асен Златаров”.