Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

Отбелязваме Деня на българския лекар – 19 октомври

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец, посветил себе си на хората и тяхното изцеление. По тази причина е наречен небесен закрилник на народа ни, избран и за покровител на българските лекари. Днес отбелязваме нашия професионален празник – Деня на българския лекар – 19 октомври.
Медицината не е само образование, а мисия и дълг – да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш надежда. Всички, които сме избрали да следваме този път, добре знаем, че той понякога е трънлив и изпълнен с несгоди. Знаем обаче, че е и път, който си струва да бъде извървян – заради всяка една човешка болка по-малко, заради всеки един спасен живот.
Скъпи колеги, благодарим ви, че въпреки трудностите, продължавате да работите упорито и следвате призванието да се грижите за живота и здравето на хората. Вярваме, че обществото оценява положените усилия и занапред, всички ние, ще продължаваме да виждаме в очите им благодарност за стореното добро. Нека Св. Йоан Рилски Чудотворец да ви закриля и пази! Пожелаваме ви здраве и сили!
С уважение,
ръководството на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол