Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

Възобновяват се довършителните дейности по новия болничен комплекс на МБАЛ „Св.Пантелеймон“

Възобновяват се довършителните дейности по новия болничен комплекс в Ямбол. Изпълнението на обекта ще се извършва с отпуснатите през юни тази година 13,5 млн. лева от държавата. Подписани са необходимите анекси към договорите, за да може фирмата изпълнител да продължи строително-монтажните дейности, които са разделени на етапи.
Дейностите продължават по план, увериха от Съвета на директорите на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ АД в състав председателят проф. д-р Жени Стайкова, представителят на държавата Павлина Христова и изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Панайот Диманов.
Документацията беше оформена на заседание в разширен състав на борда на управление на болницата, в присъствието на областния управител на Ямбол Георги Чалъков, проектантите, архитекта и изпълнителя на обекта, представители на строителния надзор и юристи.
Предстои да бъдат отпуснати и допълнителните 12 млн. лева с ДДС, свързани с индексация на цените на строителните материали, увери областният управител Георги Чалъков. По думите му вече е внесено искане за целта в Министерския съвет от Министерството на здравеопазването, като принципал на болницата.