Добре дошли на официалния сайт на ОБЛАСТНА БОЛНИЦА – ГР. ЯМБОЛ

От 130 години в Областната болница на гр. Ямбол се приемат, лекуват и  обгрижват пациенти с различни заболявания. В центъра на ежедневните ни дейности са човекът и неговите здравни нужди. При средногодишно разкрити 269 болнични легла осигуряваме медицински грижи за близо 14000 стационарно болни и 15000 амбулаторно болни (в  т.ч. през спешно отделение) годишно за 120000 население в областта. Като база за обучение съвместно с висшите училища осигуряваме практическо обучение на студенти и специализанти.

+35946682221
office@mbal-yambol.net
УЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ 30

Проверка на резултати
Последвайте ни!

Благодарствено писмо до лекари от МБАЛ“Свети Пантелеймон“

Здравейте, казвам се Александра Никова и се обръщам към вас с молба да поздравите двама от лекарите в МБАЛ „Св. Панталеймон“, гр. Ямбол. Искам да поднеса моите искрени благодарности и поздравления на целия екип на Спешна помощ в болницата. Особено съм признателна на дежурния лекар д-р Цонев и д-р Николов, невролог. Благодаря и на целия екип от смяната на 31 май т. г. през деня.

На 31 май т. г. пътувах по магистрала Тракия, от Бургас към София. На 5 км преди Ямбол на майка ми, на 77 години й прилоша, започна обилно да повръща и колабира. От тел. 112 ме насочиха към Ямбол. Навигацията ме отведе в болница „Иван Рилски“, а там на регистратурата имаше една сърдита, недоволна, крива и емоционално грозна жена. Тя гледаше страшно и сърдито, а над 10 човека с маски пазеха тишина. Влязох и казах, че случаят е спешен. Тази ме изгледа криво иззад стъклото и нещо измуча. Учудих се, защо хората я търпят и още не са я изхвърлили. Грабнах майка и потеглих към МБАЛ „Св. Панталеймон“. Още щом обясних на сестрата на врата на Спешна помощ майка беше приета за преглед. През цялото време, докато чаках получавах информация за състоянието й. Излезе д-р Цонев и ми обясни, че се чака невролог за консултация. След това и д-р Николов ми даде информация за майка ми. Благодарна съм, защото видях лекари, които се грижеха не само за болния пациент, а и за близкия. Предложиха ми да я приемат и да започнат да правят изследвания. Аз отказах, защото трябваше да се приберем в София.

Лекарите стабилизираха майка и аз успях да я прибера в София.

Скъпи лекари и медици в Спешното, моята вяра е в доброто и аз го срещнах в Ямбол, в лицето на д-р Николов, д-р Цонев и целият екип на Спешна помощ в болница „Св. Панталеймон“. Благодаря ви за човечността и професионализма, за добрината и грижата за майка. Татко, светла да е паметта му, казваше: Кой, каквото ми мисли двойно да му се върне. На всички работещи в болницата, ви пожелавам всяка добрина да ви се връща многократно.

Поднасям ви моята искрена признателност и благодарността на майка ми – Христина Никова. Бъдете здрави и винаги победители! Благодаря ви!