БАПЗГ отличи работещите в четири отделения на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ по повод 12 май

Традиционните си награди по повод 12 май – Международния ден на сестринството, връчи днес Регионалната колегия в Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ). Наградите и тази година са колективни и под знака на борбата срещу COVID – 19. Борба, в която всички, работещи в системата на здравеопазването заедно обединиха усилия.

От БАПЗГ отличиха четири отделения на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Неврологично отделение, Отделение по диализно лечение, Клинична лаборатория и Консултативно – диагностичен блок. Награда за цялостен принос получи и самото лечебно заведение, което като областна болница пое основния удар в региона от отделните вълни на заболеваемост.

Отличията от името на председателя на Регионалната колегия на БАПЗГ Цветка Бойчева, бяха връчени от Валентина Вълкова, главна медицинска сестра в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и член на УС на БАПЗГ – Ямбол. На церемонията в заседателната зала на болницата присъства и зам.-директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Валентин Вълчев.

„Силно се надяваме в много скоро време тази хубава и хуманна професия, която упражнявате, да добие нужното уважение в обществото, както и подобаващо заплащане, което вие заслужавате. Искам да ви благодаря за денонощния труд, който полагате. Благодаря ви и честит празник!“, обърна се към медицинските сестри, лаборанти, фелдшери и рехабилитатори д-р Вълчев.

„Уважаеми професионалисти по здравни грижи, съхранете добротата, човечността и отзивчивостта, с които сте се посветили на мисията на вашия живот – да помагате на хората. Считам, че с общи усилия ще се справим с всички предизвикателства в днешните времена на изпитания. Бъдете все така безрезервно отдадени на своята хуманна професия, милосърдни, благородни и съпричастни! Бъдете здрави!“, отправи поздрав към своите колеги главната сестра на болницата Валентина Вълкова и прочете поздравителен адрес от името на председателя на БАПЗГ – Ямбол, която отсъства по уважителни причини.

„През последните няколко години съсловието ни бе подложено на много тежко изпитание – борбата с пандемията на века. Към нерешените от десетилетия проблеми свързани с условията на труд, ниското заплащане и недостига на персонал се прибави и натрупаната физическа и психическа умора. Всеки един от нас стана пример за уникалния ни труд в помощ на хората. Цялото общество призна изключителната значимост на нашите професии за съхраняване живота и здравето на хората. Остава това да направи подобаващо и самата държава“, се казва в обръщението на Цветка Бойчева, наред с благодарността към посветилите се в грижа за здравето.

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide